Már több mint 20 éve Magyarországon

cegtortenet

1988
A Würth az első kelet-európai vállalatát Magyarországon, vegyesvállalati formában alapította meg.

1989
1 évvel a cégalapítás után a magyarországi vegyes tulajdonú vállalat teljes külföldi tulajdonba, a svájci székhelyű Würth Holding tulajdonába kerül át.

1991
A vállalat, hogy ki tudja fejezni egyes szociális társadalmi réteg iránti elkötelezettségét, megalapítja a Reinhold és Carmen Würth Alapítványt.

1992
A fővárosból Budaörsre költözik át a cég, ott alakítja ki új központját.

1994
A Reinhold és Carmen Würth Alapítvány első alkalommal szervez a nevelőotthonokban élő gyermekek számára környezetvédelmi nyári tábort.

1995

 • Würth Faipari Kft. megalapítása. A cég külön telephelyről, önálló irányítással szolgálja ki a faipari vállalkozásokat.
 • Az éves árbevétel túllépi az 1 milliárd forintot.

1996

 • A cég új raktár- és irodaépületet avat fel budaörsi telephelyén.
 • Az ISO 9002 minőség bizonyítvány megszerzése.

2000
A Würth Szereléstechnika Kft. és a Würth Faipari Kft. fúziója.

2002
ISO 9001/2000-es új szabályok szerinti minőségirányítási rendszer bevezetése. A Honvédelmi Minisztérium által igazolt NATO Beszállításra Alkalmas és AQAP 120 NATO katonai minősítés elnyerése.

2003

 • A cég alapításának 15 éves jubileuma.
 • Az Építőipari üzletág különálló divízióként kezd működni. Az új üzletág ügyfélkörére szabott értékesítési stratégia, kiszolgálás és termékkínálat kialakítása. A nagy volumenű építkezésekre konténerek, mozgó Würth raktárak kihelyezése.
 • Két új különálló termék-rendszer bevezetés a magyar piacra: gépjárműdiagnosztika és járműberendezés.

2005

 • TÜV Management Service GmbH új szabvány szerinti auditálása.
 • Az Industrie, a nagyipari üzletág elindítása speciális logisztikai szolgáltatásokkal a gyártó, termelő vállalatok kiszolgálására.

2006

 • Az Autó divízión belül létrejön a Cargo csoport, mely a haszongépjármű területén kínál speciális megoldásokat.
 • Az értékesítési rendszer átalakításának elindítása, a partnerek gördülékenyebb és teljesebb kiszolgálásáért. Új értékesítési csatornák, a telefonos kapcsolattartó csoport, és az interneten keresztüli rendelési lehetőség kiépítésének megkezdése.

2008

 • 20 éves a Würth Szereléstechnika Kft. Magyarországon és ebben az évben rekord árbevételt ért el, amely meghaladta a 6 milliárd forintot.
 • Business Superbrands díj elnyerése.
 • Újabb értékesítési csatorna bevezetése: Debrecenben megnyitja kapuit az első Würth Shop, ahol a partnerek 3000 fajta terméket azonnal, önkiszolgáló rendszerben vásárolhatnak meg.

2009
Májusban Miskolcon megnyitja kapuit a második Würth Shop. Az évet 5,3 millárd Ft forgalommal zártuk, a dolgozói létszám meghaladta a 300 főt.

2010
Az ügyfelek igényei alapján speciális szolgáltatások bevezetése – Würth automata, egyedi online rendelési megoldások, szállítási lehetőségek bővítése. Egyre több értékesítési busz járja az országot. Kora ősszel a 4. Würth Shop megnyitása Székesfehérváron. A válságot követően ismét emelkedő tendenciát mutató forgalommal zárta az évet a vállalat.

2011
Áprilisban ismét bővült a Würth Shop hálózat, a szegedi üzlet megnyitásával a hazai boltok száma 5-re emelkedett. Többek között ennek is köszönhető, hogy ebben az évben a forgalmi növekedés meghaladta válság előtti szintet.

2012
A Würth shop-hálózat bővítése Kecskeméten és Pécsen. Ezzel 7-re bővül a magyarországi shopok száma. Elindul a Würth hivatalos Facebook oldala.

2013
A Würth Kft. 25 éves jubileumát ünnepli. A Reinhold és Carmen Würth Alapítvány támogatói megállapodást köt a győri Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Karával.

2014
Új értékesítést támogató eszköz és rendszer, a Speedy Touch bevezetése. Győrben nyitja meg legújabb üzletét a Würth Szereléstechnika Kft., ezzel 8-ra bővül a hazai shop-hálózat.

2016
Új rekord születik: az éves árbevétel eléri a 8 milliárd forintot. Megnyitja kapuit a 9. Würth Shop Óbudán.

2017
A Würth Szereléstechnika Kft. ebben az évben rekord, közel 9 milliárd forint árbevételt ért el.

2018
A Würth Kft. 30 éves jubileumát ünnepli.