A Würth-csoport folytatja sikerszériáját

2019.02.07.

Künzelsau. A konszern előzetes, konszolidált éves beszámolója szerint a Würth-csoport árbevétele 2018-ban elérte a 13,6 milliárd eurót (az előző évi adat 12,7 milliárd euró). Ez 7,1 százalékos növekedést jelent. Az árfolyamhatások nélkül a növekedés 8,6 százalékot tesz ki. Az egyes régiók az elmúlt évben ismét sikeresnek bizonyultak. Az üzletágak tekintetében az elektronika és a villamossági cikkek nagykereskedelmi egységei átlagon felüli növekedési rátával büszkélkedhetnek.

Üzleti eredmények
A konszern üzleti eredménye az előzetes számítások szerint 860-880 millió euró között van – ez új rekordot és a tavalyi évhez viszonyítva jelentős növekedést jelent (2017-ben 780 millió euró volt az üzleti eredmény). „Nagyon örülünk ennek a pozitív eredménynek. Ez ékes bizonyítéka annak, hogy stratégiánknak és szolgáltatásainknak köszönhetően továbbra is ügyfeleink fontos partnere vagyunk a kisipari és az ipari szektorban”, mondja Robert Friedmann, a Würth-csoport igazgatótanácsának szóvivője. Az elektronikai kereskedelem forgalma 2018-ban elérte a 2,4 milliárd eurót, így az átlagosnál nagyobb arányban részesedett a konszern forgalmából.

Munkavállalók
A munkavállalók összlétszáma 2018-ban 74 159-ről 77 080 főre emelkedett, ami 2921 fős növekedésnek felel meg. A németországi munkavállalók létszáma eléri a 23 772-t, ami 5,1 százalékos növekedést jelent. A konszern 33 218 munkavállalót foglalkoztat főállású értékesítőként.

Kitekintés 2019-re
A Würth-csoport egyszámjegyű forgalomnövekedéssel és jelentősen növekvő üzleti eredménnyel számol. „A gazdasági visszaesés hatására a 2019-es év bizonyára nagyobb kihívások elé állít bennünket, mint a 2018-as. Ennek ellenére jelenleg nincs okunk az aggodalomra, mivel a vállalat biztos, erős alapokon nyugszik”, véli Friedmann az új üzleti évre szóló várakozásokat illetően.

Magyarországi Adatok
A Würth Szereléstechnika Kft. a 2018. gazdálkodási évet 10,3 milliárd Ft árbevétellel zárta, ami közel 13 %-os fejlődést jelent az előző évhez viszonyítva. Tari László, a Würth Szereléstechnika Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: „A tavalyi év eredményei megerősítik, hogy cégünk a növekedési stratégiáját tekintve helyes úton jár, a klasszikus személyes értékesítést kiegészíti a folyamatosan bővülő országos Würth shophálózat és az elektronikus kereskedelem. Ezek, valamint a 2019-es évben is várható kedvező makrogazdasági környezet, hasonlóan jó fejlődést jósolnak a Würth Kft-nek az idei évre.”